Over nestkastjes en Omotenashi

nestkastjes goed doel hippotherapie

In het najaar van 2020 organiseerde kinder- en jeugdpsycholoog Dieter Ysebaert samen met de buurt een corona-buurtproject. Er werden een 80-tal nestkastjes verdeeld om versierd te worden en die werden eind december in de bomen aan het Heilig-Kruisplein in Roeselare-Beveren gehangen. De nestkastjes werden nu verkocht voor het goede doel (hippotherapie) en bracht zo 855 euro op.

Doel van het project

Het doel van Dieter was om Roeselare-Beveren op een creatieve manier nog samen te houden met de nestwarmte die de buurt altijd al heeft uitgestraald. Door het wegvallen van buurtgelegenheden wou hij de inwoners op die manier toch nog de moed geven om zich veilig te blijven nestelen tot het opnieuw veilig was om uit te vliegen. En kijk, dat zit er ook binnenkort aan te komen.

Opbrengst en goed doel

De volledige opbrengst doneren de projectleden aan hippotherapie. Bij hippotherapie worden paarden ingezet om problemen aan te pakken bij klanten waar de 'reguliere' therapieën minder nuttig (b)lijken.

Voor wie is paardentherapie nuttig?

  • Wie het moeilijk vindt om anderen te vertrouwen.
  • Wie grenzen aangeven en verleggen een grote opgave vindt.
  • Voor wie dat doen beter lukt dan praten.
  • Voor wie vaak piekert en moeilijk tot rust komt.

Kinderen, jongeren, volwassenen, groepen, gezinnen en teams die ergens in vastlopen en geconfronteerd worden met problemen kunnen bij Zorgpunt N terecht voor EAL sessies ( Equine Assisted Learning – Ervaringsgericht leren met paarden).

 

Meer info over het buurtproject vind je op de website van de Krant van West-Vlaanderen.

Meer info over hippotherapie vind je hier

 

 

 

Deel deze pagina: