Goed in je vel met Nok Nok

nok nok

Nok Nok is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven, een organisatie die jou op een toegankelijke manier wil helpen om gezond te leven. Met onderbouwd advies, concrete tips en kant-en-klare projecten.

Een van die projecten is Nok Nok, opgezet voor jongeren tussen 12 en 16 jaar, om hun veerkracht te versterken aan de hand van tips, opdrachten en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Want je goed in je vel voelen is echt belangrijk. Voor iedereen. En je kan kunt het ook écht leren.

Je bent jong en je kan heel wat aan

Maar een dipje of een tegenslag komt iedereen wel eens tegen. Denk maar aan je lichaam dat gek doet, verhuizen, regels naleven, nieuwe vrienden maken, je vervelen, de eerste verliefdheid, seks… Elke jongere heeft hierover wel eens vragen. Gelukkig geeft het hele NokNok-team raad hoe je ermee kan omgaan.

www.noknok.be

Op de website kunnen jongeren van alles bijleren, op eigen houtje. De beschermende factoren voor de geestelijke gezondheid werden gebundeld in 4 knaltips: Ik (k)en mezelf, Mijn grenzen, Reken op anderen en Tijd voor mezelf. Daarnaast geven de verschillende NokNok-personages tips over thema’s die aansluiten op de leefwereld van jongeren.

Naast heel wat wetenschappeljike informatie en artikels over herkenbare thema's, en oefeningen daarrond, bundelt de website daarnaast ook verhalen van jongeren die een tegenslag hebben meegemaakt of dealen met een dipje. Die getuigenissen van leeftijdsgenoten met een mindere dag kunnen andere jongeren helpen er (beter) mee om te gaan.

Veerkrachttest en interactief platform

Jongeren kunnen op het platform effectief vaardigheden inoefenen om zich goed in hun vel te voelen. Om hen hierin te begeleiden en persoonlijk advies te geven, is er de veerkrachttest op NokNok. Na het invullen van de test krijgen jongeren feedback en persoonlijke tips. Met meer dan 20 interactieve oefeningen kunnen ze ook meteen aan de slag om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen, positiever in het leven te staan of gezonder te ontspannen.

Het platform gebruikt spelelementen om jongeren te motiveren en sterker te maken. Zo kunnen ze hun creatiefste zelf bovenhalen in hun eigen NokNok-kamer. Hoe meer vooruitgang ze boeken, hoe meer mogelijkheden er verschijnen. Zo kunnen ze punten bijeensprokkelen om hun kamer te pimpen. Bijvoorbeeld met ananasbehangpapier, inspirerende quotes of coole planten.

Nok Nok en N

Projecten als Nok Nok helpen organisaties zoals Therapeutisch Zorgpunt N om de de veerkracht van jongeren nog beter te versterken aan de hand van een inspiratielijst en vorming voor professionals.

Door middel van deze sociale media post hopen we jongeren en hun gezinnen in contact te brengen met het project, en adviseren we iedereen om het zelf eens te gaan ontdekken.

Wie nood heeft aan een gesprek met een deskundige therapeut, kan zoals steeds terecht bij ons, via info@therapeutischzorgpuntn.be, 051 80 50 80 of via een aanvraag/afspraak op onze website.

Deel deze pagina: