iN actie

meer dan woorden

De kunst van therapie is dat het alles kan zijn. Meer dan woorden, meer dan een gesprek. Want hoe je je uitdrukt, dat doe je met al jouw zintuigen, je lichaam.

Een potlood kan hieraan uiting geven.

Da's de kunst van therapie.

Kartonnen gezicht foto

Autismespectrumstoornissen (ASS) zijn in principe onzichtbaar, maar manifesteren zich tegelijkertijd ook in vele, véle, gezichten. Qua kenmerken, qua zwaarte, qua uiting, qua mens.

Niet zo verwonderlijk als je weet dat ongeveer 1 op 150 Vlamingen een zekere vorm van ASS heeft.

Lees het artikel hier

Voorlezen

Bij Therapeutisch Zorgpunt N onderschrijven we de waarde van voorlezen. Daarom richtten we een voorleeshoek in in onze Z-bar. Lees er hier meer over. 

nok nok

Schooltijd na een deugddoende vakantie is altijd net ietsje pijnlijker dan na een doorsnee weekend. Gelukkig zijn er organisaties als Vlaams Instituut Gezond Leven en projecten als Nok Nok om jongeren doorheen moeilijke dagen te loodsen.

Ontdek het hier

CAR (afbeelding kind)

Spannend hé, een nieuw schooljaar? Voor sommige kinderen en ouders nét dat tikkeltje meer dan voor de rest. Het CAR is er voor kinderen die het moeilijker hebben op school. Wij bieden CAR aan. Kom er hier meer over te weten. 

Dagmar en Stéphanie

We namen afscheid van Stéphanie - maar niet helemaal, en verwelkomen Dagmar in het N-team! Check het hier

papa met kind

Praten op het niveau van een kind is een delicate evenwichtsoefening. Lees hier enkele tips hoe je op een structurele manier kan communiceren met kinderen.

thuiswerkfoto

Wat biedt een teleconsult dat een klassiek consult niet kan? We zetten de voordelen, zoals wij ze zien, hier op een rijtje. 

kind met voetbal

Europa staat en stond de voorbije en komende weken helemaal in het teken van de sport. Met het wielrennen en het Europees Kampioenschap voetbal op de agenda van iedere Belg, lijkt sporten de normaalste zaak van de wereld. En dat is het ook, zelfs voor mensen met een beperking. Lees hier meer over G-sport. 

 

nestkastjes goed doel hippotherapie

Opbrengt nestkastjesactie integraal naar hippotherapie

Onze kinder - en jeugdpsycholoog Dieter Ysebaert zette een buurtproject op poten, en plukte daar, in naam van hippotherapie, de vruchten van.  Maar liefst 854 euro werd ingezameld en gedoneerd aan hippotherapie. Je leest het hier

 

parentale burn-out

In België lijden 1 op de 12 ouders aan parentale burn-out. Is de zwaarte van het ouderschap zodanig toegenomen dat de meeste ouders het niet meer lijken te redden? Eén ding is zeker: het is tijd om terug te keren naar de niet-perfectie. 

Lees hier meer. 

Over voeding

"Eat better, feel better", maar hoe kan jij nog beter geholpen worden?

Van een betere balans zoeken naar een gezond lichaam tot waar naartoe bij ernstige opname. Hoe speelt N in op de noden die er heersen? 

Lees het artikel hier

gamen

De psychologie van gamen

De drive om te spelen is een essentieel onderdeel van de menselijke natuur. Het bestaat al zolang de mensheid bestaat, enkel is de manier van spelen is in de loop van de jaren enorm geavanceerd. Vooral de virtuele ontplooiing strekt zich steeds verder, mee met de behoeftes van wij, individuen, die steeds minder snel bevredigd raken van verouderde fenomenen en technologie.

Lees er hier meer over. 

angst

Hoe kan angst, een emotie die bedoeld is om je overlevingskansen te bevorderen, zo gevaarlijk en destructief zijn? Lees het hier.

 

 

Loslaten

Dingen loslaten voelt ongemakkelijk. Da's gewoon een feit. We leven in een maatschappij waarin voortdurend verwacht wordt dat we evolueren. Een stapje terug nemen zit er vaak niet in.  

Resultaat? Teleurstelling wanneer we niet slagen in die verwachte evolutie. 

Lees hier meer over hoe waarom loslaten belangrijk is, en hoe je dat kan doen. 

Deel deze pagina: