Meer dan woorden alleen

meer dan woorden

Praten helpt. Absoluut.

Toch kan therapie zoveel meer zijn dan een gesprek. Want hoe je je uitdrukt, da’s meer dan vocaal. Dat doe je met al jouw zintuigen, je lichaam in zijn geheel. Een potlood kan hieraan uiting geven. Creatieve therapie wordt bijvoorbeeld ingezet wanneer woorden niet (kunnen) omvatten wat er in jou leeft, wanneer het onzegbare niet gezegd maar wel getekend of verbeeld kan worden.

Creatieve therapie

Dans, muziek, beeldende kunst. Alles kan bij creatieve therapie. Het belangrijkste is dat de druk om te spreken wegvalt. Onderzoek stelt vast dat beeldende therapie de meer cognitieve processen van gedachten en woorden verbindt aan de diepere, non-verbale gevoelens- of ervaringslagen. Beelden zijn intuïtief, woorden minder.

Volgens kinderpsychiater Peter Adriaenssens is gesproken taal voor getraumatiseerde mensen een ‘besmette taal’. Deze mensen mogen vaak niet spreken over wat er met hen gebeurde. Door een eigen taal te vinden, kan je auteur worden van je verhaal.

Bron: https://sociaal.net/achtergrond/als-woorden-tekortschieten-is-er-creati…

creatieve therapie

Creatieve auteurs binnen N

Bij Therapeutisch Zorgpunt N hebben we voor elk wat wils. Wie liever toch het gesprek aangaat, kan dat. Wie dat graag combineert met een stuk creatieve therapie kan dat ook. Wie meer op z'n gemak is thuis, of via videocall vindt hier ook z'n weg. Een wandeling tijdens het praten, check.

Jij hebt het auteurschap over jouw verhaal, hoe je dat bekomt en hoe je dat verwerkt.

De illustraties bij deze post zijn de kunstwerken van één van onze cliënten. We zijn gigantisch dankbaar dat we deze mogen delen.

Iets voor jou?

Maak hier een afspraak.

Deel deze pagina: